AIDA Emergency Medical Responder (EMR) – Level 1 & 2

AIDA EMR Jeju

Binnen DFA vinden we veiligheid tijdens het freediven belangrijk. Des te meer zijn we verheugd om te vermelden dat de DFA de AIDA Emergency Medical Responder (EMR)-cursus, die half juni gelanceerd is op AIDA Pool World Championships in Jeju, kunnen gaan aanbieden. Jeroen Van Haudt heeft deze cursus opgezet en gaat deze persoonlijk aan Nederlandse freedivers aanbieden.

AIDA EMR Level 1 & 2 is een aan te raden combo voor iedereen die veilig met zijn buddy’s wil gaan freediven. Dit zijn meteen ook voorwaarden om aan het Dutch Freedive Safety Team (DFST) mee te kunnen doen.

Voor je aan de EMR-cursus kan beginnen heb je wel een diploma Basic Life Support (BLS) nodig. Dit bestaat uit een module CPR en een module gebruik van AED. Je kan indien nodig deze BLS-modules halen bij Baronaut. Deze worden gegeven in een freedive-setting. Deelname kost €150,- en bedraagt een volledige dag met voorafgaand zelfstudie en twee uur online Q&A. Organisatie in Nederland is mogelijk.

De EMR-cursus level 1 en level 2 wordt als combinatie aangeboden, tijdens het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september 2023. Tijdens de cursus worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Beide cursusdagen zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur en vinden plaats in Breda.

De EMR-cursus gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen, en heeft in eerste instantie een capaciteit voor 12 deelnemers.

Bij meer animo zal worden gekeken of er een tweede weekend gepland gaat worden. De EMR-cursus zal €192,- kosten.

Zodra wij je inschrijving ontvangen, krijg je van ons een bevestiging. In die mail vermelden we ook welk bedrag je wanneer op welk bankrekeningnummer kunt storten. Mocht je nog vragen hebben over dit inschrijfformulier, stuur ons dan een e-mail via info@dfa.nu.

Wil je lid worden van het Dutch Freedive Safety Team (DFST) en verder gaan met AIDA EMR Level 3 zijn Level 1 & 2 een vereiste om mee te mogen doen.

Vragen? Tijdens de ALV op zondag 03 september is er ruimte voor een Q&A over de EMR-cursus. Ook is Jeroen Van Haudt de gehele DFA-dag aanwezig om aanvullende informatie te geven.

Ben je direct enthousiast geworden of was je al enthousiast?