Terugblik op de AIDA JUDGE level-E-cursus

In het weekend van 9 t/m 11 september vond de AIDA Judge-cursus plaats in Breda, gegeven door Kimmo Lahtinen van FreeXperience.

De cursus werd gegeven op een erg gave locatie met een natuurlijk zwembad met kraakhelder water, waar we alle zwembad disciplines tot in de puntjes konden beoordelen als aanstaande judges.

Er waren twee nieuwe judges in opleiding en drie judges die een update kwamen volgen om alle oude en nieuwe regels weer up to date te hebben.

Na een warm welkom met een kop koffie en lekkere snuisterijen werden de cursisten gelijk in het diepe gegooid en mochten zij aanschuiven aan een grote tafel om direct een theorie-examen te doen.

De theorie was veel en best pittig maar vooral ook erg interessant. Gelukkig is Kimmo Lathinen een fantastische judge instructeur met ontzettend veel ervaring en hebben we naast de theorie ook erg veel praktijkvoorbeelden van hem gehad.

De praktijk werd gegeven in het zwembad op dezelfde locatie waar Kimmo als atleet alle fouten die je als atleet kan maken tijdens een competitie in de disciplines static en dynamisch uitgebreid heeft voorgedaan. Daarnaast heeft hij ons laten jureren alsof we bij een echte competitie stonden te jureren. Dit was super leuk en erg leerzaam om te doen. Gelukkig was het mooi weer en hebben we erg kunnen genieten van de watersessies. Na de watersessies was het tijd voor een theorie-examen en voor de video-examens.

Iedereen heeft erg hard gestudeerd en daar was het eindresultaat ook naar. We hebben er twee nieuwe judges bij en drie ge-update judges. Dit kwam ook precies op tijd voor de twee NK competities die nog moesten komen. Bij de eerste competitie in Almere hebben Noud Verweij en Esmiralda Losse gejureerd en bij de laatste competitie waren alle judges aanwezig, wat erg gaaf was om te zien.

Wij als DFA zijn trots op onze judges en zijn erg blij dat mede hierdoor het NK ook een groot succes geworden is.

Met grote dank aan Leon Jansen en Kimmo Lathinen voor de organisatie. We kijken terug op een erg geslaagde judge-cursus.

Op de foto van links naar rechts: Sander van Bokhoven, Leon Jansen, Esmiralda Losse, Kimmo Lahtinen, Rik Rösken, Ute GeBman en Noud Verweij.