Nederlandse successen bij internationale competities

Zowel vanuit CMAS als vanuit diverse AIDA Nationals zijn er de afgelopen maanden een hoop competities georganiseerd. Dit waren mooie gelegenheden om de spanning rondom (de voorbereiding van) een competitie weer eens op te zoeken. Ze vormden daarnaast de uitgelezen kans om je voor te bereiden op het zwemmen van een nieuw record. Dit gebeurde dan ook door onze toppers Karin, Pieter en Darja. We blikken daarom kort terug op een aantal competities:

  • Belgrado, Servië: Op het CMAS-wereldkampioenschap heeft Karin Prins een aantal prachtige prestaties neergezet, waaronder een nieuw Nederlands record, namelijk de eerste plek DYNB in categorie Masters met een afstand van 157,3 meter en een mooie eerste DNF in de categorie Masters met een afstand van 144,7 meter (WR CMAS Masters!).

Kars van Kouwen van het bestuur van de DFA sprak onlangs met de kampioene over de wedstrijd en haar wereldrecord bij de Masters. Bekijk hier de leuke en vooral inspirerende video die van dit gesprek is gemaakt, inclusief beelden van de wedstrijd zelf en de ceremonie.

  • Burgas, Bulgarije: Karin Prins heeft Nederland ook vertegenwoordigd tijdens het AIDA Freediving World Championship 2022 in Burgas! Via de livestream hebben we op afstand toch een beetje de WK-sferen kunnen proeven en kunnen meegenieten van de mooie prestaties van Karin in de disciplines DYNB en DNF. Zij verbeterde er het Nederlandse Record DYNB: 158 meter!
  • Sharm el Sheikh, Egypte: in de laatste week van mei vond de AIDA Freediving World Mini Competion 2022 plaats, waarbij atleten konden deelnemen aan dieptedisciplines. Gedurende deze competitie heeft Pieter van Veen deelgenomen en diverse persoonlijke records gezwommen, waaronder een Nederlands record van 70 meter in de discipline CWTB.
  • Panglao, Filipijnen: In de week van 21 tot en met 26 juni vond de Panglao Depth Championship 2022 plaats. Een dieptecompetitie met een opkomst van atleten uit diverse hoeken van de wereld. In deze competitieweek heeft Darja Tjoe in de discipline CWTB met maar liefst 78 meter een nieuw Nederlands record gezwommen.