NK Freediven in Zeist op 17-11-2021

YES! De start van de eerste etappe van de NK-wedstrijd in freediven is een feit! Hoewel de doorgang van dit kampioenschap vanwege de coronamaatregelen nog even spannend was, kon het kampioenschap toch op een veilige manier plaatsvinden.

Met een zeer mooie opkomst aan atleten, safety’s en andere vrijwilligers kunnen we terugblikken op een geslaagde eerste etappe van het NK Freediven. Er zijn veel mooie prestaties/PB’s neergezet en zelfs nieuwe nationale records gevestigd. Verder hebben diverse atleten de sprong gewaagd om voor het eerst deel te nemen aan hun eerste freedivecompetitie.

Na het ontvangst en de briefing over de competitie, vond de aftrap van de competitie plaats in de statische discipline. Hierna volgde de competitie in de dynamische disciplines.

In het dynamische gedeelte zijn maar liefst twee nationale records verbroken in de discipline DYNBF (dynamisch bi-fins). Het eerste record op de avond was van Danny Matherus, die met 137 meter een nieuw Nederlands nationaal record heeft gezwommen. Het tweede record van de avond was van Fynn Neb, die met 187 meter een nieuw Duits nationaal record heeft neergezet. Congrats Danny & Fynn!

Na de plenaire terugblik op de competitie vond de prijsuitreiking plaats, waarbij de top 3 dames en heren atleten voor hun prestatie werden gehuldigd met een glimmende medaille. Uiteraard vond er ook voor alle andere deelnemende atleten een memorabele huldiging plaats met een persoonlijke certificaat.

Namens de organisatie en de DFA willen we nogmaals iedereen die heeft deelgenomen en/of heeft ondersteund tijdens de competitie ontzettend bedanken. Wij kijken als DFA in ieder geval uit naar de volgende competitie(s)!