Nederlands Kampioenschap Freediven 2021/2022

Dit zwembadseizoen 2021 kunnen we eindelijk weer wedstrijden organiseren. De organisatoren hebben er al veel zin in!

De eerste wedstrijd (voorheen minicomp genoemd) wordt in november in Zeist georganiseerd. De tweede wedstrijd vindt in december in Badhoevedorp plaats. En in januari 2022 volgt de derde wedstrijd in Almere. Tijdens alle drie de wedstrijden kun je aan de volgende disciplines deelnemen: STA; DYNB; DYN en DNF.

Tezamen zullen deze wedstrijden een Nederlands kampioenschap vormen. Atleten kunnen kiezen aan welke disciplines ze tijdens welke wedstrijd meedoen. Om in aanmerking te komen voor de titel “Nederlands Kampioen” moet je aan elke discipline minimaal één keer meegedaan hebben. Aangezien de meeste Nederlandse freedivers niet in het bezit zijn van een monovin telt of dynamisch met monovin (DYN) of dynamisch bi-vinnen (DYNB) als 1 onderdeel.

Dus dat betekent dat degene die de meeste punten behaalt met statisch (STA), dynamisch zonder vinnen (DNF) en oftewel dynamisch (DYN) of dynamisch bi-vinnen (DYNB), zichzelf Nederlands kampioen 2022 mag noemen. Als atleten meerdere disciplines per wedstrijd willen doen of bijvoorbeeld STA vaker willen doen, dan telt de best behaalde tijd/afstand voor het NK.

Alle behaalde afstanden en tijden komen uiteraard ook op de AIDA-ranglijst te staan (let wel: dit geldt alleen voor DFA-/AIDA-leden). Atleten die zich willen inschrijven voor een wedstrijd moeten een geldige medische duikkeuring hebben.

Zet de volgende data van wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap alvast in je agenda:

  • 17 november: Zeist
  • 15 december: Badhoevedorp
  • 23 januari: Almere

Alle data zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.